Dentalux – Batak

Estetska Stomatologija

Beljenje zuba

Izbeljivanje zuba je jedan od najefektnijih načina da poboljšate svoju estetiku osmeha je svakako izbeljivanje zuba. Najčešće su dva tipa izbeljivanja u ponudi i to:

 • u ordinaciji – izbeljivanje zuba putem lasera
 • kod kuće – profesionalno izbeljivanje zuba dobijenom opremom.

Obe procedure se izvode upotrebom gela na bazi peroksida različite koncentracije.

U nasoj ordinaciji najcesce belimo zube kombinacijom preparata I lasera.
Sam tretman se sastoji od nanošenja gela na zube i njihovo izlaganje laserskoj svetlosti u trajanju od 20-ak minuta. Nakon toga se gel uklanja i ispiramo zube, a nanosimo novi sloj gela i ponavljamo postupak.


Fasete ili veniri

Fasete predstavljaju tanak sloj materijala (keramike ili komozita) koji prekriva vidljive površine zuba dajući lepši oblik i boju a svakako doprinosi sveukupnom izgledu. Mogu biti izrađene od komozita ili keramike. Kada se lepo urade obe vrste faseta vam mogu dati lep osmeh.

 • Kompozitne fasete – sve je gotovo u jednom danu. Nije neophodno ukloniti zubnu supstancu, samo se nanosi sloj po sloj komozita koji se zatim modeluje direktno u ustima pacijenta,prosvetljava i polira.Indikovane su kod diskoloracija, razmaknutih zuba (dijastema) kada su u pitanju mali prostori izmedju njih.

  Njihov vek je par godina. Najveća mana je što vremenom menjaju boju.

 • Keramičke fasete zahtevaju obimnije brušenje, izrada traje i do 10 dana. Predstavljaju pored bezmetalnih kruna najlepši vid restauracije zuba.Vek trajanja je I do 10 godina, otporan na promenu boje, svetlost se prelama gotovo isto kao kroz gleđ pa je estetski neuporedivo lepša.

Lumineers

Lumineers su porculanske ljuspice unapred fabrički napravljane i oblikovane i ne zahtevaju dodatna brušenja zuba. Ekstremno su tanki i velike čvrstoće a samo postavljanje je brzo i bezbolno. Nezaobilazan je deo savršenog Smile Makeovera i mogu u znatnoj meri preoblikovati vaš osmeh. Njima efektno prekrivamo i prikrivamo postojeće nedostatke, popunjavamo međuprostor, prekrivamo zube sa prebojenom nijansom te povećavamo vizuelno vremenom istrošene zube. Za postavljanje lumineersa pacijent dolazi samo dva puta u ordinaciju. Tokom prve posete se uzima otisak vilice i eventualno se pravi fotografija osmeha i njena analiza. Eventualno se laserom koriguju desni da bi bili simetrični a ujedno se i određuje nijansa. U toku sledeće posete se pristupa cementiranju ljuspica i tretman je gotov.

Razlika između venira i luminira
Osnovna razlika je u materijalu od koga su napravljeni. Luminiri su izliveni os specijalne vrste porculana koja ih čini jačim i izdržljivijim a ujedno i tanjim od klasično napravljenih venira. Najveća prednost je što luminiri ne zahtevaju prethodnu obradu zuba (korekcije su minimalne) i ne zahtevaju pripremu. Samim tim je skidanje luminira sa zuba reverzibilna procedura dok kod vinira to nije slučaj. Skidanjem luminira ponovo ostavljamo naše prirodne zube

Zakažite besplatan pregled

  Kontaktirajte nas

  Ako niste u mogućnosti da nas pozovete, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a. Trudićemo se da odgovor dobijete u najskorijem roku.

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search