Kolicina paste

Kod sasvim malih beba da se usta prebrišu gazicom, postoje razlicite igracke koje zamenjuju cetkicu. Silikonska  četkica i masažer za desni bebe dizajnirana je za bezbedno čišćenje osetljive bebine usne duplje kao i za masažu desnih.

Zahvaljujući specijalnom dizajnu, četkica masažer doseže i nepristupačna mesta usne duplje, a sitne izbočine zadužene su za prijatnu masažu desnih.

Već sa nicanjem prvog zuba potrebno je početi sa pranjem zuba. Prosečno vreme nicanja prvog zuba je izmedju 6. i 8.meseca. Deci zube treba da peru roditelji, ujutru i uveče nakon zadnjeg obroka. Ono što je takođe važno i utiče na formiranje zdravih navika kod deteta, je lični primer. Tako da roditelji, braća, sestre mogu da peru zube tako da ih dete vidi, imajući u vidu činjenicu da nas deca oponašaju. U periodu nicanja prvih zuba, primećuje se obilno lučenje pljuvačke, dete grize svoje prstiće ili predmete, nemirnije je i razdražljivije nego inače, san je loš i isprekidan i odbija hranu. Prvi klinicki znak nicanja zuba je zadebljanje sluzokože na mestu gde će se zub pojaviti. Do druge godine života deteta, dovoljno je da se dečiji zubi čiste četkicom bez paste. Izmedju druge i trece godine kolicina

zubne paste  odgovara veličini zrna pirinča

Kod dece između treće i šeste godine trebalo da odgovara veličini zrna graška.

Kod odraslih takodje je dovoljno zrno graska. Više istisnute paste za zube, ne znači i čistije zube. Za cistije zube  važna je pravilna tehnika pranja zuba. Zbog prevelike količine paste za zube postoji mogucnost konzumacijom viška fluora iz paste i hiperfluorizacija. Povecana kolicina fluorida na zubima se vidi  od blage promene boje do žutih i smeđih mrlja pa I do  jamica na zubima.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Ako niste u mogućnosti da nas pozovete, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a. Trudićemo se da odgovor dobijete u najskorijem roku.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search